Šis receptas nepalieka abejingų nei senelių, nei mažųjų pusseserių - visi iki vieno apsilaižo pirštus ir prašo dar! Pasigaminti šias traškias kreivabudes užtrunka trumpiau nei 20 min., o reikalingus produktus tikriausiai jau turi namuose. Vieniems šis patiekalas primena vištieną, kitiems žuvį ar kalmarą - kreivabudžių tekstūra apgauna ne vieną.
Tau reikės:
- 100 g. miltų
- 1 v. š. citrinos sulčių
- 150 ml vandens
- 0,5 a. š. rūkytos paprikos
- 0,5 a. š. raudonėlio
- 0,5 a. š. česnako miltelių
- Žiupsnelis druskos, pipirų ir cinamono:)
- Džiuvesėliai apibarstymui
- 100 g. šviežių kreivabudžių
- Aliejaus kepimui
Gaminame:
Sumaišom visus tešlos ingridientus, apvoliojame grybus tešloje, apibarstome džiuvesėliais ir kepame gerai įkaitintame aliejuje (3-5 min), kol grybai skaniai apskrunda.
Skanaus!
Video receptas Instagram'e: ČIA
Nežinai, iš kur gauti kreivabudžių? Užsiaugink jų pats su Mushi Mushi grybų auginimo rinkiniais!
Grybų auginimas namuose dar niekada nebuvo toks lengvas!