Keliaudami po Tailandą pamilome Tom Yum sriubą, tad grįžę namo pabandėme pasigaminti savąją versiją. Šią sriubą mes valgome bent kartą į savaitę ir dažnai vaišiname svečius. Visi sutinka, kad ši sriuba yra LABAI skani, tad šį rudenį tu privalai ją irgi pasigaminti!
Tau reikės:
- 1 L daržovių sultinio (1 L vandens + 2 kubeliai)
- 1 pakelio Tom Yum pastos
- 2–3 skiltelių česnako (sutrintų)
- 3–4 cm šviežio tarkuoto imbiero (arba tiek, kiek norisi)
- Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių (pagal jūsų aštrumo lygį)
- 1 a. š. žuvies padažo
- 1 skardinės kokosų pieno
- 100–150 g pasirinktų grybų (mes naudojome kreivabudes 🍄)
- 1 paprikos, supjaustytos juostelėmis
- 1 tofu gabalėlio, supjaustyto kubeliais
- 1 raudonojo svogūno, supjaustyto pusžiedžiais
- Saujelės vyšninų pomidorų, perpjautų per pusę
- Šviežios kalendros papuošimui
- Ryžių, patiekti su sriuba
Paruošimas:
1️⃣ Užvirkite 1 L vandens ir įdėkite sultinio kubelius, Tom Yum pastą, česnaką, imbierą, aitriųjų paprikų dribsnius, žuvies padažą bei kokosų pieną. Virkite ant silpnos ugnies, kol pasiruošite daržoves (apie 5–7 min.).
2️⃣ Supjaustykite daržoves ir sudėkite jas į sultinį. Virkite apie 7 minutes – tik tiek, kad jos liktų šiek tiek traškios.
3️⃣ Supilkite sriubą į dubenėlius, papuoškite vyšniniais pomidorais bei šviežia kalendra ir patiekite su ryžiais. 🌿
Mėgaukis šiuo jaukiu ir ypatingai gardžiu dubenėliu! ❤️