Jei ir tu, kaip ir aš, mėgsti užkandžiauti, kviečiu išbandyti šiuos grybų pyragėlius, kuriuos pasigaminti buvo super lengva ir greita. O ir ingredientų šiam patiekalui pagaminti nereikės labai daug. Be to, šis užkandis puikiai tinka įvairioms šventėms - ypač Kalėdoms!
Šį kartą naudojau savo pačios užaugintas citrinines kreivabudes, tačiau bet kokios kitos kreivabudės arba pievagrybiai taip pat puikiai tiks!
Ingredientai:
- 1 sluoksniuotos tešlos lakštas
- 200 g šviežių grybų (aš naudojau citrinines kreivabudes)
- 4 skiltelės česnako, smulkintos
- 1 svogūnas, smulkintas
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 140 g kreminio sūrio
- Žiupsnelis druskos ir pipirų, 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio.
- Šiek tie Parmezano sūrio.
Gaminimo eiga:
- Pirmiausiai keptuvėje pakepiname svogūną ir česnaką. Po kelių minučių suberiame grybus ir kepame, kol grybai sumažės. Pabaigai pagardiname druska, pipirais ir džiovintu raudonėliu. Keptuvę nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
- Sluoksniuotos tešlos lakštą supjaustome kvadratėliais bei šakutę subadome kvadratėlių vidurį, o kraštus aptepame plaktu kiaušiniu.
- Viduryje tešlos dedame šiek tiek kreminio sūrio, pabarstome parmezano ir įdeame grybų mišinio.
- Kepame 200°C orkaitėje apie 20 minučių, kol apskrus.
- Papuošiame šviežiomis žolelėmis, apibarstome Parmezano sūriu ir ragaujame!
Čia rasi ir video, kaip pasigaminti šį užkandį.
Skanaus!