Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais

Jei ir tu, kaip ir aš, mėgsti užkandžiauti, kviečiu išbandyti šiuos grybų pyragėlius, kuriuos pasigaminti buvo super lengva ir greita. O ir ingredientų šiam patiekalui pagaminti nereikės labai daug. Be to, šis užkandis puikiai tinka įvairioms šventėms - ypač Kalėdoms!

Šį kartą naudojau savo pačios užaugintas citrinines kreivabudes, tačiau bet kokios kitos kreivabudės arba pievagrybiai taip pat puikiai tiks!

 

Ingredientai:

  • 1 sluoksniuotos tešlos lakštas
  • 200 g šviežių grybų (aš naudojau citrinines kreivabudes)
  • 4 skiltelės česnako, smulkintos
  • 1 svogūnas, smulkintas
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 140 g kreminio sūrio
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų, 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio.
  • Šiek tie Parmezano sūrio.

 

 

Gaminimo eiga:

 

  1. Pirmiausiai keptuvėje pakepiname svogūną ir česnaką. Po kelių minučių suberiame grybus ir kepame, kol grybai sumažės. Pabaigai pagardiname druska, pipirais ir džiovintu raudonėliu. Keptuvę nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
  2. Sluoksniuotos tešlos lakštą supjaustome kvadratėliais bei šakutę subadome kvadratėlių vidurį, o kraštus aptepame plaktu kiaušiniu.
  3. Viduryje tešlos dedame šiek tiek kreminio sūrio, pabarstome parmezano ir įdeame grybų mišinio.
  4. Kepame 200°C orkaitėje apie 20 minučių, kol apskrus.
  5. Papuošiame šviežiomis žolelėmis, apibarstome Parmezano sūriu ir ragaujame!

 

Čia rasi ir video, kaip pasigaminti šį užkandį.

Skanaus!

Inspiracija.

Grįžti į tinklaraštį