Kremiškas kreivabudžių padažas

Kremiškas kreivabudžių padažas

Bulviniai blynai - vienas mano mėgstamiausių lietuviškų patiekalų, kuriuos labai skanu valgyti ir tik su grietine. Bet kai ant blynų užsipili šio krievabudžių padažo, iš tiesų darosi sunku sustoti valgyti...


Padažui reikės:

200 g  šviežių kreivabudžių (arba kitų mėgstamų grybų)

Kelių skiltelių česnako

1 svogūno

Šaukšto sviesto

500 ml vištienos/daržovių sultinio

200 ml grietinėlės

Šviežių arba džiovintų žolelių - aš naudojau krapus ir petražoles

Pipirų ir druskos pagal skonį.


Gaminame:

Pirmiausiai susipjaustome grybus į gan smulkius gabaliukus (turėkite omenyje, kad gabaliukai dar labiau sumažės kepant). Susipjaustom svogūną ir susismulkinam žoleles.


Įkaitinam aliejų keptuvėje ir sumetame svogūną. Apkepinus jį kelias minutes, į keptuvę sumetame grybus. Kepame, kol iš grybų išgaruoja didžioji dalis vandens. 


Tuomet į keptuvę įmetame sviesto ir kepame grybus, kol jie šiek tiek karamelizuosis. Tuomet sutriname česnaką ir dedame tiesiai į keptuvę. Pakepiname dar kelias minutes.


Į keptuve supilame sultinį ir žoleles. Paliekame virti apie 10 min ant vidutinio karščio. Tuomet supilame grietinėlę, pagardiname viską druska ir pipirais. Verdame padažą iki tol, kol išgaruos didžioji dalis vandens ir padažas įgaus tirštesnę struktūrą.


Dedame blynus į lėkštę ir užpilame padažo! Skanaus:)


Akvilė

 

Video receptas Instagram'e: ČIA

 

Nežinai, iš kur gauti kreivabudžių? Užsiaugink jų pats su Mushi Mushi grybų auginimo rinkiniais!

Gluosninė kreivabudė

Rožinė kreivabudė

Citrininė kreivabudė

Grybų auginimas namuose dar niekada nebuvo toks lengvas!

 

Grįžti į tinklaraštį