Ši sriuba yra tai, ką norėtųsi valgyti kiekvieną šaltą ir lietingą dieną! Kreivabudės šiai sriubai suteikia umamišką skonį, o anakardžių grietinėlė - kremišką tekstūrą. Pasigaminti šią sriubą užtruks tikrai nedaug laiko, o pasigaminus didesnį kiekį, galima užsišaldyti.
Receptas:
- 200 g kreivabudžių
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 2-3 skiltelių česnako
- ½ didelės bulvės arba 1 mažos
- 1 litro daržovių sultinio
- 50 g anakardžio riešutų
- 120 ml vandens
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminame:
Įkaitink puodą ant vidutinės kaitros ir supilk alyvuogių aliejų. Sumesk stambiai pjaustytus svogūnus ir česnako skilteles, kepink kol gražiai apskrus iki auksinės spalvos.
Supjaustyk bulvę plonomis riekelėmis ir nuplauk jas šaltame vandenyje, kad pašalintumei krakmolo perteklių.
Sudėk į puodą nusausintas bulves ir kreivabudes (jų pjaustyti nereikia). Viską pakepink iki kol grybai susmegs ir šiek tiek paruduos. Tuomet viską pagardink druska ir pipirais pagal skonį.
Supilk sultinį ir virk ant silpnos ugnies apie 10 min.
Kol sriuba verda, pasigamink anakardžių grietinėlę. Į trintuvą sudėk anakardžius, vandenį, druską ir piprus pagal skonį ir šlakelį alyvuogių aliejaus. Viską sutrink iki kreminės tekstūros.
Supilk anakardžių grietinėlę į sriubą, išmaišyk ir keletą minučių pavirk.
Supilk sriubą į trintuvą ir sutrink iki kreminės tekstūros. Pateik sriubą su aliejuje kepintais grybais iš šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Video receptas Instagram'e: ČIA
Nežinai, iš kur gauti kreivabudžių? Užsiaugink jų pats su Mushi Mushi grybų auginimo rinkiniais!
Grybų auginimas namuose dar niekada nebuvo toks lengvas!