Kai augini grybus ir jų visada turi šaldytuve, nuolat tenka ieškoti naujų būdų, kaip juos skaniai ir greitai suvartoti. Būtent taip gimė ir šis grybų kepsnelių receptas! Šie kreivabudžių kepsneliai yra greitai paruošiami, skanūs, turintys gerą tekstūrą - ko daugiau reikia?
Receptas:
- 200 g šviežių kreivabudžių (aš naudojau gluosninių, geltonų ir rožinių miksą)
- 1 kiaušinis
- Kelios trintos česnakų skiltelės
- Šakelė smulkiai pjaustytų krapų
- Šakelė smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų
- 100 g miltų
- 100 g vandens
- Žiupsnelis rūkytos paprikos, pipirų, kumino ir druskos pagal skonį.
Ruošiame:
Smulkiai supjaustome grybus ir apkepiname keptuvėje ant aliejaus, kol išgaruos didžioji dalis vandens. Nuimame nuo ugnies ir sudedam į atskirą indą.
Į indą su grybais sudedame kiaušinį, smulkiai pjaustytus krapus ir svogūnų laiškus, trintą čęsnaką, prieskonius, miltus ir vandenį. Viską gerai išmaišom.
Kepam ant aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Voila, jūsų kepsniukai paruošti!
Akvilė
Video receptas Instagram'e: ČIA
Nežinai, iš kur gauti kreivabudžių? Užsiaugink jų pats su Mushi Mushi grybų auginimo rinkiniais!
Grybų auginimas namuose dar niekada nebuvo toks lengvas!