Korėjietiško stiliaus kreivabudės

Korėjietiško stiliaus kreivabudės

Jei pabodo grybus valgyti tiesiog pakepintus ant sviestuko keptuvėje, šis kreivabudžių paruošimas kaip tik tau! Sūrus, saldus ir aštrus viename - puikiai tiks pagardinti pusryčius, pietus ar vakrienę.

Tau reikės:

  • ~150 g kreivabudžių (suplėšytų į atskiras galveles)
  • 1 a. š. sojų padažo
  • 1 a. š. ryžių acto
  • 1 a. š. gochujang pastos
  • 1 a. š. sezamų aliejaus
  • 1 a. š. rudojo cukraus
  • 1 skiltelės česnako (sutrinto)
  • 1 v. š. aliejaus (kepimui)

Paruošimas:
1️⃣ Padažui sumaišykite sojų padažą, ryžių actą, gochujang pastą, sezamų aliejų, rudąjį cukrų ir česnaką.
2️⃣ Įtrinkite grybus padažu, kad visi jie pasidengtų. Palikite marinuotis apie 20 min.
3️⃣ Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite grybus. Aš mėgstu juos prispausti mentele, kol kepa – taip jie tampa plokšti ir itin traškūs. Kepu kol grybai gražiai apskrundą.

Aš valgiau su kiaušiniene ir buvo labai skanu! 🍳

 

Grįžti į tinklaraštį